Υλικά

Για το κέικ:

  • 225γρ. αλεύρι
  • 350γρ. ζάχαρη άχνη
  • 85γρ κακάο σε σκόνη
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γ. σόδα
  • 2 αυγά
  • 250ml γάλα
  • 125ml λάδι
  • 2 βανίλιες
  • 250ml βραστό νερό

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 200γρ. σοκολάτα
  • 200ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 φόρμες για κέικ.
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το κέικ, εκτός από το βραστό νερό, σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ή ηλεκτρικό χτυπητήρι, χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το βραστό νερό στο μίγμα, λίγο κάθε φορά, μέχρι να γίνει λείο.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις δύο φόρμες για κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για 25-35 λεπτά.
  • Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • Για το γλάσο σοκολάτας, ζεσταίνουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 ώρες, μέχρι να είναι αρκετά πηχτό ώστε να απλωθεί πάνω από το κέικ.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά τα κέικ από τις φόρμες.
  • Απλώνουμε λίγο γλάσο σοκολάτας πάνω στο ένα κέικ και βάζουμε προσεκτικά το άλλο κέικ από πάνω.
  • Μεταφέρουμε τα κέικ σε μια πιατέλα και απλώνουμε από πάνω και στα πλάγια το γλάσο σοκολάτας, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.