Υλικά
Για το κέικ:
- 225γρ. αλεύρι
- 350γρ. ζάχαρη άχνη
- 85γρ κακάο σε σκόνη
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1½ κ.γ. σόδα
- 2 αυγά
- 250ml γάλα
- 125ml λάδι
- 2 βανίλιες
- 250ml βραστό νερό
Για το γλάσο σοκολάτας:
- 200γρ. σοκολάτα
- 200ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 φόρμες για κέικ.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το κέικ, εκτός από το βραστό νερό, σε ένα μεγάλο μπολ.
- Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ή ηλεκτρικό χτυπητήρι, χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Προσθέτουμε το βραστό νερό στο μίγμα, λίγο κάθε φορά, μέχρι να γίνει λείο.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις δύο φόρμες για κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για 25-35 λεπτά.
- Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Για το γλάσο σοκολάτας, ζεσταίνουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 ώρες, μέχρι να είναι αρκετά πηχτό ώστε να απλωθεί πάνω από το κέικ.
- Αφαιρούμε προσεκτικά τα κέικ από τις φόρμες.
- Απλώνουμε λίγο γλάσο σοκολάτας πάνω στο ένα κέικ και βάζουμε προσεκτικά το άλλο κέικ από πάνω.
- Μεταφέρουμε τα κέικ σε μια πιατέλα και απλώνουμε από πάνω και στα πλάγια το γλάσο σοκολάτας, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.