Υλικά

  • 8 μεσαία αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 κ. σ αλεύρι
  • 1/3 της κούπας γάλα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
  • Αλλαντικά της αρεσκείας σας
  • Τυρί σε φέτες /τριμμένο (gouda)
  • 1/2 κιλό περίπου πατάτες σε ροδέλες

Εκτέλεση

  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Έπειτα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνουμε λίγο λάδι και μπαχαρικά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο grill για περίπου 15 – 20 λεπτά.
  • Κόβουμε σε λεπτά κομμάτια τις πιπεριές και τα αλλαντικά της αρεσκείας μας.
  • Αφού ψηθούν οι πατάτες βάζουμε σε ένα πυρέξ λίγο λάδι και γεμίζουμε τον πάτο του πυρέξ με μια στρώση από τις πατάτες
  • Έπειτα προσθέτουμε πιπεριές, αλλαντικά, τυριά και μανιτάρια και ρίχνουμε το μισό μείγμα με τα αυγά.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά ώσπου να τελειώσει όλο το μείγμα.
  • Βάζουμε την ομελέτα στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς να ψηθεί πάνω κάτω.