Υλικά

  • 2 βάσεις για πίτσα έτοιμες

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπέρια ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. ντομάτα στον τριφτή
  • 2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγο ζεστό νερό
  • Φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα
  • 2-3 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε μικρές φέτες
  • 4 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά.
  • Προσθέτετε την ντοματα, τον πολτό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό και κατόπιν αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
  • Σιγοβράζετε για 40’ – 45’ μέχρις ότου η σάλτσα μείνει με το λάδι της. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό.
  • Βράζετε το κοτόπουλο για 30′ περίπου σε αλατισμένο νερό, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρές φέτες.
  • Απλώνετε στις βάσεις για πίτσα τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το μισό τυρί, ρίχνετε το κοτόπουλο και από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε για 25′-30′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.