Υλικά
- 2 βάσεις για πίτσα έτοιμες
Για τη σάλτσα
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπέρια ψιλοκομμένη
- 500 γρ. ντομάτα στον τριφτή
- 2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγη ζάχαρη
- Λίγο ζεστό νερό
- Φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα
- 2-3 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε μικρές φέτες
- 4 φλιτζάνια κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά.
- Προσθέτετε την ντοματα, τον πολτό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό και κατόπιν αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
- Σιγοβράζετε για 40’ – 45’ μέχρις ότου η σάλτσα μείνει με το λάδι της. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το βασιλικό.
- Βράζετε το κοτόπουλο για 30′ περίπου σε αλατισμένο νερό, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε μικρές φέτες.
- Απλώνετε στις βάσεις για πίτσα τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το μισό τυρί, ρίχνετε το κοτόπουλο και από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε για 25′-30′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.