Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φακές
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 κ.τ.γλυκού πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι- Πιπέρι

Οδηγίες

  • Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα να πάρουν μία βράση.
  • Αδειάζουμε το νερό και βάζουμε φρέσκο που έχουμε ζεστάνει στον βραστήρα.
  • Στο μπλέντερ χτυπάμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και το καρότο με το μισό από το λάδι.
  • Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το ρύζι, τον πελτέ και τη δάφνη.
  • Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Βράζουμε για μισή ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη και το σκόρδο και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.