Υλικά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φακές
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 μικρό καρότο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ώριμη ντομάτα
- 1 κ.τ.γλυκού πελτέ ντομάτας
- Αλάτι- Πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα να πάρουν μία βράση.
- Αδειάζουμε το νερό και βάζουμε φρέσκο που έχουμε ζεστάνει στον βραστήρα.
- Στο μπλέντερ χτυπάμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και το καρότο με το μισό από το λάδι.
- Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το ρύζι, τον πελτέ και τη δάφνη.
- Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για μισή ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη και το σκόρδο και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.