25 Οκτωβρίου 2023 | 08:00
Υλικά
- 250 γρ. τορτελίνι ολικής άλεσης με τυριά
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. γαλοπούλα σε φέτες, κομμένη σε τετράγωνα
- 500 γρ. μανιτάρια, λευκά, κομμένα σε φέτες
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ρίχνουμε τα τορτελίνια.
- Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 3-4 λεπτά. Απομακρύνουμε τη γαλοπούλα από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα τα μανιτάρια σε φέτες. Σοτάρουμε τα μανιτάρια από τη μια πλευρά για 3 λεπτά, προσθέτουμε πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Επιστρέφουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πάρει μια βράση και να πήξει ελαφρώς.
- Σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μισή ποσότητα γραβιέρα, και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.