Υλικά

  • 2 ξερά κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, χοντροκομμένα
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές
  • 500 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. γραβιέρα πικάντικη χονδροκομμένη
  • 1 ¾ φλ. τσένταρ τριμμένο
  • 80 γρ. τυρί φέτα σε μικρά κομματάκια
  • 2 κ.γ.πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο ξερό
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  •  Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το κρεμμύδι.
  • Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, για περίπου 4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε να βγάλουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Μεταφέρουμε το μείγμα του κοτόπουλου σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  • Ανακατεύουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα με το γιαούρτι, τη φέτα, τα 3/4 της γραβιέρας και το δεντρολίβανο και περιχύνουμε το κοτόπουλο στο σκεύος. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη (1/4) τριμμένη παρμεζάνα και όλο το τριμμένο τσένταρ.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά (τα πρώτα 15 λ. το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 10-15 λ. ακόμα).
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια ωραία σαλάτα.