Υλικά
Για την κρέμα
- 1000 ml γάλα
- 80 γρ. κόρν φλάουρ
- 20 γρ. αλεύρι
- 180 γρ. ζάχαρη
- 5 κρόκους αυγών
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
Για τις στρώσεις
- 27 cream crackers
- 200 ml γάλα
- ¼ κάψουλα βανιλλίνη
Για τη σαντιγί
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
- 6 cream crackers
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Εκτέλεση
Για την κρέμα
- Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το γάλα, το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, με σύρμα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανιλλίνη και το κρύο γάλα που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από το ζεστό γάλα, στο μπολ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το όλο μείγμα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για τη σαντιγί
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Για το γλυκό
- Προσθέτουμε 100 γρ. από τη σαντιγί στην κρέμα βανίλια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
- Βουτάμε τα cream crackers στο γάλα και κάνουμε σε ανάλογο ταψί ή σκεύος μια στρώση από 9 cream crackers.
- Προσθέτουμε και απλώνουμε τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση από 9 cream crackers τα οποία βουτάμε στο γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Τέλος βάζουμε άλλη μια στρώση από 9 cream crackers, βουτηγμένα και πάλι στο γάλα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σερβίρουμε το μιλφέιγ με τριμμένα cream crackers, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.