Υλικά
- 7-8 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 1/2 κρεμμύδι (όχι πολύ μεγάλο) κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. λάδι και βιτάμ με γιαούρτι
- 1 κ.γ θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Σκόρδο (προαιρετικά)
- Τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα κατά προτίμηση
- 3 κ.σ κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ λεμόνι
- 1 κύβο κότας
- Κρουτόν
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
- Αφού ροδίσουν βάζουμε το θυμάρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες ψιλοκκομένες σε κυβάκια, τον κύβο κότας και το λεμόνι και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν, τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Πριν να είναι έτοιμο ελέγχουμε εάν χρειάζεται επιπλέον νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφού μαλακώσουν οι πατάτες προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά.
- Τέλος αλέθουμε στο μπλέντερ και σερβίρουμε με κρουτόν και λίγο τριμμένο τυρί.