Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης
Για το πέστο
- 200 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 8 γρ. φύλλα βασιλικού
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 40ml ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα
- Μαύρο σουσάμι
- Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ταυτόχρονα ξεκινάμε με το πέστο, καβουρδίζοντας ελαφρά το κουκουνάρι στο τηγάνι.
- Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις ελιές, τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
- Προσθέτουμε το πέστο στα ζεστά λιγκουίνι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τη μακαρονάδα με το vegan πέστο, λίγο σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.