Υλικά

  • 300 γρ. τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. φέτα
  • 60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. φρυγανιά
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Αλατίζουμε την κολοκύθα, την πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να βγάλει τα υγρά της και την αφήνουμε σε τρυπητό για 10′.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα την κολοκύθα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, τη φέτα θρυμματισμένη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 5′ στην άκρη.
  • Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα δίσκο ψησίματος και με ένα κουτάλι της σούπας ακουμπάμε κουταλιές από το μείγμα.
  • Ψήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο στους 180ο για περίπου 25-30′.