Υλικά
- 300 γρ. τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 αυγά
- 50 γρ. φέτα
- 60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 30 γρ. φρυγανιά
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. άνηθο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε την κολοκύθα, την πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να βγάλει τα υγρά της και την αφήνουμε σε τρυπητό για 10′.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα την κολοκύθα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, τη φέτα θρυμματισμένη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 5′ στην άκρη.
- Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα δίσκο ψησίματος και με ένα κουτάλι της σούπας ακουμπάμε κουταλιές από το μείγμα.
- Ψήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο στους 180ο για περίπου 25-30′.