Υλικά
- 1 κεσεδάκι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κεσεδάκι λευκό ξηρό κρασί
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φλ τσαγ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τη μαργαρίνη, το αλάτι και το κρασί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα ή με το χέρι.
- Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι, έχοντας μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, που δεν θα κολλάει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και πλάθουμε τα κομμάτια σε ρολό (σαν σαλάμι). Την τυλίγουμε με μεμβράνη πιέζοντας τις άκρες για να στρώσει το σχήμα.
- Ύστερα την παγώνουμε για 20΄ στο ψυγείο να σφίξει.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φέτες (στρογγυλά μπισκότα).
- Τα αδειάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε κάθε μπισκότο με λίγο τριμμένο τυρί και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στους 170°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20΄ έως ότου ροδίσουν ελαφρά.