Υλικά

  • 1 κεσεδάκι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κεσεδάκι λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλ τσαγ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τη μαργαρίνη, το αλάτι και το κρασί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα ή με το χέρι.
  • Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι, έχοντας μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, που δεν θα κολλάει.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και πλάθουμε τα κομμάτια σε ρολό (σαν σαλάμι). Την τυλίγουμε με μεμβράνη πιέζοντας τις άκρες για να στρώσει το σχήμα.
  • Ύστερα την παγώνουμε για 20΄ στο ψυγείο να σφίξει.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φέτες (στρογγυλά μπισκότα).
  • Τα αδειάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε κάθε μπισκότο με λίγο τριμμένο τυρί και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα στους 170°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20΄ έως ότου ροδίσουν ελαφρά.