Υλικά:
180γρ. τριμμένα μπισκότα
250γρ. κρέμα γάλακτος
1 μεγάλο λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα του
50γρ. καστανή ζάχαρη
80γρ. λιωμένο βούτυρο
50γρ. λευκή ζάχαρη
2 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
1 φακελάκι ζελατίνη, διαλυμένη σε 3κ.σ. ζεστό νερό
50γρ. τυρί κρέμα
Φρέσκα φρούτα της επιλογής σας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο.
2. Στρώστε την βάση σας σε τσέρκι, περίπου 15εκ. και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
3. Χτυπήστε στο μπλέντερ τους κρόκους, την λευκή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το τυρί κρέμα και προσθέτετε και την ζελατίνα.
4. Χτυπήστε τα υλικά σας για 2 λεπτά κι έπειτα αδειάστε το μείγμα σας σε ένα μπολ.
5. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και να γίνουν μαρέγκα και αδειάστε τα και αυτά στο μπολ με τα υπόλοιπα χτυπημένα υλικά.
6. Ανακατέψτε λίγο και βάλτε τα πάνω στην βάση σας από μπισκότα.
7. Αφού το στρώσετε ομοιόμορφα, αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 1 – 2 ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί.
8. Βγάλτε το προσεκτικά από την φόρμα του και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα. Από πάνω βάλτε τα φρούτα της επιλογής σας, αφού τα ψιλοκόψετε.