Υλικά
Για το φύλλο κουρού
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα (για την επάλειψη)
Για τη γέμιση
- 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 4 αυγά
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και εύπλαστο ζυμάρι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 40-50 κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκι. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε δίσκο 10 εκ.
- Βάζουμε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τις άκρες στα τυροπιτάκια για να κολλήσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Βάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με τα ασπράδια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.