Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 4 φλιτζάνια σπιτικό ζωμό κρέατος της αρεσκείας σας
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 100 γρ. κασέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε το ζωμό του κρέατος σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει, ρίχνετε το ρύζι (πλυμένο και στραγγισμένο), το ελαιόλαδο και αλάτι.
  • Ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 20′.
  • Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, τρίβετε τα τυριά (σε χοντρό τρίφτη) και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα.
  • Πασπαλίζετε με πιπέρι, ανακατεύετε και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά.