Υλικά
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες (μουλιασμένοι από το προηγούμενο βράδυ)
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
- 1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ ή 2-3 ώριμες ντομάτες
- Άνηθο, θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη
- Αλάτι & Πιπέρι
- Μπούκοβο
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τους γίγαντες σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, ώσπου να μαλακώσουν καλά.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε ύστερα τον πελτέ.
- Τέλος, βάζουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, το μπούκοβο και αλατοπίπερο.
- Γυρίζουμε τους γίγαντες στη γάστρα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκεπάζουμε.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου.