Υλικά
- 5 σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
- ½ φλιτζάνι αρακά
- ½ κιλό φρέσκα αμπελοφάσουλα κομμένα στα 2 ή στα 3
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές φλούδα λεμονιού κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 6 κουταλιές τσάιβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τον ζωμό λαχανικών και τον διατηρείτε ζεστό.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Οταν μαλακώσουν προσθέτετε τα σπαράγγια, τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τον αρακά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τον ζωμό, τη φλούδα λεμονιού, λίγο αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 20΄.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτετε και το τσάιβς και τον δυόσμο.
Οταν είναι έτοιμο, σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.