Υλικά

  • 5 σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι αρακά
  • ½ κιλό φρέσκα αμπελοφάσουλα κομμένα στα 2 ή στα 3
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές φλούδα λεμονιού κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές τσάιβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε τον ζωμό λαχανικών και τον διατηρείτε ζεστό.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Οταν μαλακώσουν προσθέτετε τα σπαράγγια, τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τον αρακά.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τον ζωμό, τη φλούδα λεμονιού, λίγο αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 20΄.
  • Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτετε και το τσάιβς και τον δυόσμο.

Οταν είναι έτοιμο, σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.