Υλικά (για 4 άτομα)
- 500 γραμμάρια μανιτάρια λευκά σε φετάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 1 πατάτα σε κυβάκια
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
- 3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 10 λεπτά μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν υγρά και να μαραθούν.
- Προσθέτουμε στα μανιτάρια την πατάτα,το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε το ζωμό και το θυμάρι.
- Βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ ή τη χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα.
- Αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.