Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Για τον κιμά:
- 1/2 κιλό κιμάς
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1/2 ποτήρι νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια και αφού βράσουν τα στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε τα μακαρόνια.
- Για να ετοιμάσουμε τον κιμά βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
- Ανακατεύουμε τακτικά και μετά από 5 λεπτά προσθέσουμε τη ντομάτα και το νερό.
- Βάζουμε νερό και καλύπτουμε ίσα – ίσα τον κιμά.
- Προσθέτουμε αλάτι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού σε χαμηλή φωτιά.