Υλικά

  • 2 φέτες πολύσπορο ψωμί
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2 αυγά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Φρυγανίζουμε το ψωμί και στη συνέχεια κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε την ψίχα και την λιώνουμε με το πιρούνι.
  • Ρίχνουμε στο λιωμένο αβοκάντο αλάτι και πιπέρι, το ανακατεύουμε και το αλείφουμε στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
  • Βουτάμε τα αυγά σε βραστό νερό με το κέλυφος τους για 10 δευτερόλεπτα πριν τα σπάσουμε για να σφίξει λίγο παραπάνω το ασπράδι και να κρατηθεί ο κρόκος.
  • Έπειτα τοποθετούμε σε ένα φλιτζάνι περιμετρικά διάφανη μεμβράνη, τη λαδώνουμε λίγο και σπάμε μέσα το κάθε αυγό.
  • Διπλώνουμε τις άκρες και κλείνουμε καλά τη μεμβράνη. Έπειτα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό το φλιτζάνι και αφήνουμε το αυγό να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.
  • Μόλις βράσει το ανοίγουμε και το τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με αβοκάντο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.