Υλικά
- 2 φέτες πολύσπορο ψωμί
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 αυγά
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Φρυγανίζουμε το ψωμί και στη συνέχεια κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε την ψίχα και την λιώνουμε με το πιρούνι.
- Ρίχνουμε στο λιωμένο αβοκάντο αλάτι και πιπέρι, το ανακατεύουμε και το αλείφουμε στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
- Βουτάμε τα αυγά σε βραστό νερό με το κέλυφος τους για 10 δευτερόλεπτα πριν τα σπάσουμε για να σφίξει λίγο παραπάνω το ασπράδι και να κρατηθεί ο κρόκος.
- Έπειτα τοποθετούμε σε ένα φλιτζάνι περιμετρικά διάφανη μεμβράνη, τη λαδώνουμε λίγο και σπάμε μέσα το κάθε αυγό.
- Διπλώνουμε τις άκρες και κλείνουμε καλά τη μεμβράνη. Έπειτα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό το φλιτζάνι και αφήνουμε το αυγό να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.
- Μόλις βράσει το ανοίγουμε και το τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με αβοκάντο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.