Υλικά
- 310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 450 ml. γάλα
- 50 γρ. τραχανά
- 65 γρ. της σούπας βούτυρο
- 3 μεγάλα αυγά
- 400 γρ. τυρί φέτα
- Αλάτι, προαιρετικά
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προαιρετικά
Επιπλέον θα χρειαστείτε:
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 αυγό
- 50 ml. γάλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Ανακατεύουμε τα 3 αυγά, το βούτυρο λιωμένο σε χλιαρή θερμοκρασία, το γάλα, προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε το μείγμα μερικά λεπτά στην άκρη.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους.
- Προσθέτουμε στο μέιγμα που ετοιμάσαμε νωρίτερα τη φέτα χοντροτριμμένη, λίγο αλάτι, πιπέρι και τέλος το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί, όπου πρέπει να έχει περίπου ένα δάχτυλο ύψος.
- Τέλος, χτυπάμε ένα αυγό με το γάλα και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, περιχύνουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου Κελσίου για 45 περίπου λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.