Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια)
- 1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
- 2 αυγά
- 1 κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
- 3 κλωνάρια σέλινο
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 5-6 κόκκους πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά.
- Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, ξαφρίζετε, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι, τα αυγά και το λεμόνι, και βράζετε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Βγάζετε το κοτόπουλο, προσθέτετε το ρύζι και βράζετε για 10-15 λεπτά ακόμα.
- Ταυτόχρονα, φτιάχνετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα ασπράδια των αυγών, προσθέτετε τους κρόκους, ξαναχτυπάτε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Προσθέτετε το μείγμα στη σούπα, ανακατεύετε και την αφήνετε να πάρει μία βράση.