Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια)
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι (χοντρο­κομμένο)
  • 3 κλωνάρια σέλινο
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 5-6 κόκκους πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά.
  • Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, ξαφρίζετε, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι, τα αυγά και το λεμόνι, και βράζετε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Βγάζετε το κοτόπουλο, προσθέτετε το ρύζι και βράζετε για 10-15 λεπτά ακόμα.
  • Ταυτόχρονα, φτιάχνετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα ασπράδια των αυγών, προσθέτετε τους κρόκους, ξαναχτυπάτε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα.
  • Προσθέτετε το μείγμα στη σούπα, ανακατεύετε και την αφήνετε να πάρει μία βράση.