Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
- 1 μεγάλο, ξερό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 6 ώριμες, φρέσκες, τριμμένες ντομάτες ή 400-500 γρ. κονσέρβας
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
- Πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας καλά.
- Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και ξαναρίχνετε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.
- Ρίχνετε τη δάφνη, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο.
- Ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε για 50΄- 60′ ελέγχοντας τα υγρά κάθε τόσο και συμπληρώνοντας νερό, αν χρειάζεται.
- Όταν το κρέας ψηθεί και μαλακώσει και η πήξει η σάλτσα, κτατεβάζετε το κοκκινιστό απ’ τη φωτιά, αφαιρείτε τη δάφνη και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.