Υλικά για 5 μερίδες
- 1 κιλό χοιρινό κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ασπράδι
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
- 2-3 φυλλαράκια δυόσμο
- 1 κουταλιά λεμόνι
- 1 κουταλιά γάλα εβαπορέ
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Tρίβετε το κρεμμύδι και ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο.
- Aφαιρείτε από το ψωμί την κόρα και το μουλιάζετε σε νερό για 2-3 λεπτά.
- Tο πιέζετε με το χέρι να στραγγίσουν τα νερά και το τρίβετε σε ψίχουλα.
- Σε βαθύ μπολ αναμειγνύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, το μαϊντανό, το δυόσμο, το λεμόνι, το γάλα, τη ρίγανη και το ασπράδι.
- Zυμώνετε πολύ καλά τα υλικά και τα πλάθετε μικρά, πλακέ κεφτεδάκια.
- Τα βάζετε στο φούρνο με 1 φλιτζάνι νερό στους 220 βαθμούς και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά.