Υλικά για 5 μερίδες

  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ασπράδι
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
  • 2-3 φυλλαράκια δυόσμο
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • 1 κουταλιά γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Tρίβετε το κρεμμύδι και ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο.
  • Aφαιρείτε από το ψωμί την κόρα και το μουλιάζετε σε νερό για 2-3 λεπτά.
  • Tο πιέζετε με το χέρι να στραγγίσουν τα νερά και το τρίβετε σε ψίχουλα.
  • Σε βαθύ μπολ αναμειγνύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, το μαϊντανό, το δυόσμο, το λεμόνι, το γάλα, τη ρίγανη και το ασπράδι.
  • Zυμώνετε πολύ καλά τα υλικά και τα πλάθετε μικρά, πλακέ κεφτεδάκια.
  • Τα βάζετε στο φούρνο με 1 φλιτζάνι νερό στους 220 βαθμούς και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά.