Υλικά
- 2 κρεμμύδια
- 250 γρ. κριθαράκι χονδρό
- ½ κιλό σπανάκι
- ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
- 50 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 200 γρ. φέτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράστε για δύο λεπτά το σπάνάκι ώσπου να μαλακώσει. Έπειτα στραγγίξτε το, ψιλοκόψτε και αφήστε το στην άκρη.
- Περάστε τα κρεμμύδια από τον τρίφτη και έπειτα σοτάρετέ τα σε μια άλλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
- Με μια κουτάλα προσθέστε τον ζωμό λαχανικών, που θα πρέπει να είναι χλιαρός, μέχρι να καλυφθεί το κριθαράκι.
- Ανακατέψτε διαρκώς μέχρι να «σωθεί» ο ζωμός και επαναλάβετε, ώσπου το κριθαράκι να πιει όλο τον ζωμό και να βράσει.
- Όταν είναι έτοιμο προσθέστε το βούτυρο, το σπανάκι και τη φέτα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.