Υλικά

  • 8 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
  • 4 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική η καστανή
  • 3 βανίλιες
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 4 ποτήρια χλιαρό γάλα
  • Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και όταν γίνει χλιαρό, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και όταν πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια και την ζάχαρη,ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και μετά ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι η πυρεξ.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε πάνω στο μείγμα.
  • Ψήνουμε την πίτα μας στους 220 βαθμούς, για 30 λεπτά αέρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για να σφίξει, πριν την κόψουμε σε κομμάτια.
  • Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

*Αν θέλετε μπορείτε αντί να πασπαλίσετε με ζάχαρη, να χτυπήσετε ένα αβγό με την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο και να περιχύσετε με αυτό το μείγμα, θα δημιουργήσει μια υπέροχη κρούστα όταν ψηθεί.