Υλικά

  • 600 gr αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ή μισή νωπή μαγιά κύβο
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 κ.σ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 20 φέτες κασέρι της αρεσκείας σας

Για την γέμιση:

  • 400-500 gr τυρί τριμμένο

Για την κάλυψη:

  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη της πίτσας, αναμιγνύετε τη μαγιά με το νερό και αφήνετε να ηρεμήσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ζυμώνετε όλα μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι για περίπου 7 λεπτά. Αλείφετε ένα μπολ με λάδι και ρίχνετε τη ζύμη σε αυτό, αλείφετε επίσης με λάδι την επιφάνεια του ζυμαριού.
  • Αφήνετε τη ζύμη να ανέβει σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά. Κόβετε τη ζύμη σε δύο (ή τέσσερα) μέρη και πλάθετε μπαλάκια. Ανοίγετε κάθε μπαλάκι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε χοντρό φύλλο δίνοντάς του οβάλ σχήμα. Τοποθετείτε τα ζυμαράκια σε ένα ταψί. Απλώνετε πάνω τους άφθονο τυρί και διαμορφώνετε σαν βάρκα.
  • Αλείφετε την επιφάνεια των πεινιρλί με το χτυπημένο αυγό.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για περίπου 15 λεπτά.