Υλικά
- 500 γρ. φακές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- Λίγο πελτέ ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις φακές, τις βάζουμε στην κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, καθαρίζουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τα καρότα σε ροδέλες.
- Μόλις πάρει βράση το νερό, το πετάμε και κρατάμε στην άκρη τις φακές.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, έπειτα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα καρότα και τις φακές.
- Ρίχνουμε νερό να σκεπάσει τις φακές, τον πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, αλατοπίπερο και αν χρειαστεί κι άλλο λάδι. Ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά να χυλώσουν οι φακές.