Υλικά
- 100 γρ. διάφορα όσπρια
- 40 ml. ελαιόλαδο
- 2 1/2 κ.σ. ταχίνι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. δυόσμος ξηρός
- 1 κ.γ. κύμινο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
Εκτέλεση
- Βράζετε τα όσπρια μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Σβήνετε τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσουν.
- Τα βάζετε μέσα στον πολυκόφτη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Δουλεύετε τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Τέλος, βάζετε το χούμους σε ένα μπολ και ύστερα στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σφίξει καλά.