Υλικά

 

  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 4-5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2-3 βανίλιες
  • 1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • Λίγο λεμόνι
  • Λίγο τσίπουρο

Εκτέλεση

  • Χτυπήστε στο μίξερ το λεμόνι, το λάδι, τις βανίλιες και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • Προσθέτετε τα αμύγδαλα καβουρντισμένα, και κατά προτίμηση μη ξεφλουδισμένα, και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα ή με το χέρι σας.
  • Στη συνέχεια, ρίχνετε τμηματικά το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή. Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε σχήμα τελικού σίγμα ή σε ό,τι σχήμα θέλετε.
  • Tους τοποθετείτε σε ταψιά που έχετε λαδώσει και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
  • Mόλις τους βγάλετε από το φούρνο, τους αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τους ραντίζετε με τσίπουρο και τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.