imommy.gr ΣυνταγέςΠιτάκια με σπανάκι και τυριά

Πιτάκια με σπανάκι και τυριά

Πιτάκια με σπανάκι και τυριά | imommy.gr

Με άρωμα από φρέσκα μυρωδικά.

Υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. σπανάκι
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 150 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. χαλούμι τριμμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα ή λαδοτύρι, τριμμένο σε τρίφτη
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι, το μάραθο και τον άνηθο. Τα ψιλοκόβετε. Τους ρίχνετε το αλάτι και τα τρίβετε. Στη συνέχεια τα στύβετε πολύ καλά για να φύγουν τα υγρά τους.
  • Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Σε μια λεκάνη, ανακατεύετε καλά τα αυγά, τα τυριά, το σπανάκι με τα μυρωδικά και τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, αφού κρυώσουν. Αλατοπιπερώνετε.
  • Κόβετε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος και παίρνετε έτσι 20 ορθογώνια κομμάτια. Απλώνετε κατά μήκος της μεγάλης  πλευράς 2-3 κουταλιές από το μείγμα της γέμισης.
  • Τυλίγετε πρώτα σε ρολό και κατόπιν σε στριφτάρια. Τοποθετείτε τα στριφτάρια σε ταψί αλειμμένο με λάδι σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο.

Ψήνετε για 20’-25’ μέχρι να ροδίσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σούπα γλυκοπατάτας Ζεστή σούπα με σιγομαγειρεμένο λάδι μπούκοβου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μανιτάρια στιφάδο Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ρύζι, πουρέ ή άλλο συνοδευτικό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μους μαύρης σοκολάτας Μυστικό συστατικό: Ελαιόλαδο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli‎‎, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λευκή φασολάδα Μια ζεστή φασολάδα για τις κρύες μέρες - και όχι μόνο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σούπα γλυκοπατάτας Ζεστή σούπα με σιγομαγειρεμένο λάδι μπούκοβου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Απόρρητο