Υλικά
- 225 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 225 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 λεμόνι, ξεφλουδισμένο
- Χυμός από 1 και ½ λεμόνι
- 85 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180ºC.
- Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και, στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, ανακατεύοντας σιγά-σιγά.
- Κοσκινίστε μέσα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στρώνετε μια φόρμα (περίπου 14 x 24 cm) με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε το μείγμα, ισιώνετε από πάνω με ένα κουτάλι και ψήνετε για 45 με 50 λεπτά.
- Ενώ το κέικ κρυώνει στη φόρμα του, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη.
- Τρυπήστε το ζεστό κέικ παντού με ένα πιρούνι και περιχύστε το χυμό με τη ζάχαρη για να σχηματίσει μια υπέροχη, τραγανή επικάλυψη.