Υλικά

  • 225 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 225 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 λεμόνι, ξεφλουδισμένο
  • Χυμός από 1 και ½ λεμόνι
  • 85 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180ºC.
  • Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και, στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, ανακατεύοντας σιγά-σιγά.
  • Κοσκινίστε μέσα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στρώνετε μια φόρμα (περίπου 14 x 24 cm) με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε το μείγμα, ισιώνετε από πάνω με ένα κουτάλι και ψήνετε για 45 με 50 λεπτά.
  • Ενώ το κέικ κρυώνει στη φόρμα του, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη.
  • Τρυπήστε το ζεστό κέικ παντού με ένα πιρούνι και περιχύστε το χυμό με τη ζάχαρη για να σχηματίσει μια υπέροχη, τραγανή επικάλυψη.