Υλικά

  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 και 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά και σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε μέχρι να γίνουν τα μπαχαρικά ένα με τη σάλτσα.
  • Αφήστε μισόκλειστο το καπάκι και βράστε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας περιοδικά.
  • Σκοπός είναι η κέτσαπ να σιγοβράσει και να δέσει.
  • Αφού πάρει μια παχύρρευστη υφή, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει αφαιρέστε τη δάφνη.
  • Βάλτε τη σε ένα δοχείο ή βαζάκι και σερβίρετε.
  • Αν περισσέψει φυλάξτε την στο ψυγείο.