Υλικά
- 500 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 3 κ.σ. μηλόξυδο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 και 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά και σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε μέχρι να γίνουν τα μπαχαρικά ένα με τη σάλτσα.
- Αφήστε μισόκλειστο το καπάκι και βράστε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας περιοδικά.
- Σκοπός είναι η κέτσαπ να σιγοβράσει και να δέσει.
- Αφού πάρει μια παχύρρευστη υφή, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει αφαιρέστε τη δάφνη.
- Βάλτε τη σε ένα δοχείο ή βαζάκι και σερβίρετε.
- Αν περισσέψει φυλάξτε την στο ψυγείο.