Υλικά
- 150γρ. ελαιόλαδο
- 90γρ. καστανή ζάχαρη
- 50γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 100γρ. νιφάδες βρώμης
- 70γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. κουβερτούρα, για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάλτε το λάδι, το χυμό την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα στερεά υλικά και τέλος τα αμύγδαλα.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Σχηματίστε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού και τις τοποθετήστε τις σε ταψί με λαδόκολλα.
- Πιέστε ελάχιστα από πάνω.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20′ περίπου έως ότου ροδίσουν.
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα μπορείτε να τα βουτήξετε από τη μισή πλευρά ή να περιχύσετε από πάνω την σοκολάτα.