Υλικά
- 1 μεγάλο αυγό
- ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- ⅔ φλιτζάνι βρώμης
- 3 ½ κουταλιές της σούπας τριμμένη καρύδα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κράνμπερι
- 2 κουταλάκια του γλυκού λιωμένο βούτυρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Αφού προθερμάνετε το φούρνο και ψεκάσετε το ταψί με αντικολλητικό spray ψησίματος, χτυπήστε το αυγό σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας για να ενωθούν.
- Προσθέστε τη βρώμη, την καρύδα, τα cranberries, το βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια και το εκχύλισμα λεμονιού.
- Ρίξτε τη ζύμη με ένα κουταλάκι στο προετοιμασμένο ταψί – μην ξεχάσετε να αφήσετε λίγο χώρο ανάμεσα στο κάθε μπισκότο.
- Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι βουτηγμένο σε κρύο νερό δώστε σχήμα στα μπισκότα σας και έπειτα, ψήστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά 10-15 λεπτά.