Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ. ζυμαρικά
- 250γρ. φασολάκια, κομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
- 2 στήθη κοτόπουλου, τεμαχισμένα
- 5 κουταλιές της σούπας πέστο
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- Μια χούφτα παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ψήστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα φασολάκια για τα τελευταία 6 λεπτά μαγειρέματος.
- Στραγγίξτε και κρατήστε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό τους.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι., προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε τα για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το τεμαχισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε το πέστο και την κρέμα γάλακτος.
- Ρίξτε τα ζυμαρικά και τα φασόλια και ανακατέψτε να καλυφθούν, προσθέτοντας λίγο από το νερό μαγειρέματος.
- Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με παρμεζάνα για να σερβίρετε.