Υλικά
- 400 γρ. ρεβίθια
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Μια χούφτα μαϊντανό
- 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
- ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
- 2 κ.σ. απλό αλεύρι2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Στραγγίξτε τα ρεβίθια, στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας και βάλτε τα στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τη σκόνη τσίλι, το αλεύρι και λίγο αλάτι.
- Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να πάρει τη σύσταση που θέλετε και, στη συνέχεια, σχηματίστε τέσσερα μπιφτέκια με τα χέρια σας.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.