Υλικά

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. μυρωδικά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες, κόψτε τις σε μπαστουνάκια και βάλτε τις σε ένα μπολ.
  • Περιχύστε με το λάδι και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν.
  • Πασπαλίστε με πάπρικα, μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλες οι πατάτες ομοιόμορφα.
  • Ψήστε σε παρτίδες, σε μία στρώση στο καλάθι της φριτέζας αέρος στους 180ºC για περίπου 10-15 λεπτά (αναποδογυρίστε στα μισά), μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές.