Υλικά
- 2 γλυκοπατάτες
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. μυρωδικά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες, κόψτε τις σε μπαστουνάκια και βάλτε τις σε ένα μπολ.
- Περιχύστε με το λάδι και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν.
- Πασπαλίστε με πάπρικα, μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλες οι πατάτες ομοιόμορφα.
- Ψήστε σε παρτίδες, σε μία στρώση στο καλάθι της φριτέζας αέρος στους 180ºC για περίπου 10-15 λεπτά (αναποδογυρίστε στα μισά), μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές.