Υλικά
- 4 λεμόνια
- ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια επιπλέον νερό για να βράσει το ξύσμα των λεμονιών
Εκτέλεση
- Τρίψτε το ξύσμα από 3 λεμόνια (μόνο το κίτρινο, όχι το λευκό μέρος) σε ένα μικρό μπολ.
- Πάρτε ένα από αυτά τα λεμόνια και στύψτε το για να έχετε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
- Ψιλοκόψτε ένα ολόκληρο λεμόνι (με τη φλούδα) ή κόψτε το σε λεπτές λωρίδες ή φέτες.
- Βάλτε το ξύσμα και τα κομμένα κομμάτια λεμονιού σε μια κατσαρόλα και ρίξτε 1 φλιτζάνι νερό.
- Αφήστε το να πάρει βράση σε μέτρια δυνατή φωτιά και, έπειτα, αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Σουρώστε και επαναλάβετε αυτό το βήμα άλλη μια φορά.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 2 φλιτζάνια νερό στο στραγγισμένο ξύσμα λεμονιού στην κατσαρόλα.
- Αφήστε το να πάρει βράση σε μέτρια χαμηλή φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
- Φυλάξτε το σε ένα βαζάκι των 200 γρ.