7 Φεβρουαρίου 2024 | 08:00
Υλικά
- 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι, χοντροκομμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 φλ. μοτσαρέλα
- 1/2 φλ. παρμεζάνα
- Αλάτι
- 1/4 φλ. μαρινάρα ή σάλτσα πίτσας
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Φρέσκος βασιλικός
- Βαλσάμικο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC και βάλτε νερό να βράζει σε μια κατσαρόλα.
- Αλατίστε και ύστερα, βράστε το κουνουπίδι, 3-4 λεπτά.
- Μεταφέρετε σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και στραγγίστε πολύ καλά.
- Τρίψτε το κουνουπίδι στο μούλτι και στραγγίστε το νερό.
- Βάλτε το στραγγισμένο κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το αυγό, 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και αλατίστε.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί (που έχετε ψεκάσει με σπρέι μαγειρέματος) και στρώστε το ώστε να πάρει το σχήμα που θέλετε.
- Ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα και να στεγνώσει, 20 λεπτά.
- Βάλτε από πάνω τη μαρινάρα, την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα, το σκόρδο και τις ντομάτες και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανή η κρούστα, για άλλα 10 λεπτά.
- Γαρνίρετε με βασιλικό και περιχύστε με το βαλσάμικο.