Υλικά

  • 6 φλ. αγγούρια σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 ½ φλ. λευκό ξύδι
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. σπόροι μουστάρδας
  • ½ κ.γ. σπόροι σέλινου
  • ½ κ.γ. τριμμένος κουρκουμάς
  • ½ κ.γ. σπασμένο κόκκινο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε 3 φλιτζάνια αγγούρι σε ένα μεσαίο γυάλινο μπολ και προσθέστε 1 φλιτζάνι κρεμμύδι.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο αγγούρι και το υπόλοιπο κρεμμύδι.
  • Ανακατέψτε το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τους σπόρους μουστάρδας, τους σπόρους σέλινου, τον κουρκουμά, το κόκκινο πιπέρι, το μαύρο πιπέρι και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
  • Αφήστε το να πάρει βράση – μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
  • Περιχύστε το αγγούρι και αφήστε το να κρυώσει.
  • Καλύψτε και διατηρήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ημέρες.