Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 75 γρ γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 75 γρ. μούρα, κομματάκια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα

Εκτέλεση

  • Όσο ζεσταίνετε τη φριτέζα αέρα στους 160ºC για 2 λεπτά., ανακατέψτε το λάδι, το γιαούρτι, το αυγό και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σόδα και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε τα μούρα, τα κομματάκια σοκολάτας ή τα αποξηραμένα φρούτα, αν τα χρησιμοποιείτε και βάλτε το μείγμα με κουτάλι σε θήκες σιλικόνης ή σε μια φόρμα για μάφινς γεμάτη με χάρτινες θήκες μέχρι τα τρία τέταρτα – ίσως χρειαστεί να τα ψήσετε σε δόσεις.
  • Ψήστε τα muffins για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.