Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 75 γρ γιαούρτι
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 75 γρ. μούρα, κομματάκια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα
Εκτέλεση
- Όσο ζεσταίνετε τη φριτέζα αέρα στους 160ºC για 2 λεπτά., ανακατέψτε το λάδι, το γιαούρτι, το αυγό και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σόδα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα μούρα, τα κομματάκια σοκολάτας ή τα αποξηραμένα φρούτα, αν τα χρησιμοποιείτε και βάλτε το μείγμα με κουτάλι σε θήκες σιλικόνης ή σε μια φόρμα για μάφινς γεμάτη με χάρτινες θήκες μέχρι τα τρία τέταρτα – ίσως χρειαστεί να τα ψήσετε σε δόσεις.
- Ψήστε τα muffins για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.