Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 αβοκάντο
  • 50 γρ. φέτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • χυμό ½ λεμονιού
  • 2 φέτες ψωμί (προζύμι)

 

Εκτέλεση

  • Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε το ξύδι και αφήστε το να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις πάρει βράση, μειώστε τη φωτιά, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ανακατέψετε το νερό ώσπου να δημιουργηθεί μια δίνη στο κέντρο.
  • Ρίξτε μέσα και τα δύο αυγά και μαγειρέψτε για 2 1/2 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιήστε το αβοκάντο, τη φέτα, τις νιφάδες τσίλι και το χυμό λεμονιού, και αλατοπιπερώστε.
  • Φρυγανίστε το ψωμί.
  • Σε κάθε φέτα απλώστε αβοκάντο και βάλτε ένα αυγό.αυγ