Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 αβοκάντο
- 50 γρ. φέτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
- χυμό ½ λεμονιού
- 2 φέτες ψωμί (προζύμι)
Εκτέλεση
- Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε το ξύδι και αφήστε το να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, μειώστε τη φωτιά, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ανακατέψετε το νερό ώσπου να δημιουργηθεί μια δίνη στο κέντρο.
- Ρίξτε μέσα και τα δύο αυγά και μαγειρέψτε για 2 1/2 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιήστε το αβοκάντο, τη φέτα, τις νιφάδες τσίλι και το χυμό λεμονιού, και αλατοπιπερώστε.
- Φρυγανίστε το ψωμί.
- Σε κάθε φέτα απλώστε αβοκάντο και βάλτε ένα αυγό.αυγ