Υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. ρύζι για ριζότο, όπως αρμπόριο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 170 γρ. καπνιστό σολομού
- 85 γρ. μασκαρπόνε με χαμηλά λιπαρά
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό
- Μια χούφτα ρόκα
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίστε το κρεμμύδι στο λάδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίξτε το ένα τρίτο του ζωμού και ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 20 λεπτά. Σιγοβράζετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, στη συνέχεια προσθέτετε το μισό από τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας λίγο πιο συχνά, μέχρι να απορροφηθεί.
- Ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατέψτε και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τον σολομό, το μασκαρπόνε, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού.
- Σερβίρετε με ρόκα και μαύρο πιπέρι.