Υλικά

  • 175 γρ. αλεύρι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 450 ml. γάλα
  • Λίγο βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σπάστε τα αυγά μέσα στο μπολ με το αλεύρι, προσθέστε το μισό γάλα, μια πρέζα αλάτι και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο, παχύρρευστο μείγμα.
  • Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, χτυπήστε ξανά με το σύρμα και, έπειτα, αφήστε το στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε λίγο λάδι και σκουπίστε την περίσσεια με χαρτί κουζίνας.
  • Όταν το τηγάνι ζεσταθεί, προσθέστε αρκετή ζύμη ώστε να καλύψει την επιφάνεια – η κρέπα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτή.
  • Όταν οι άκρες ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα του τηγανιού, κουνήστε το για να δείτε αν η κρέπα ξεκολλάει εύκολα και αν έχει ροδίσει στην κάτω πλευρά.
  • Αναποδογυρίστε και ψήστε την άλλη πλευρά για ένα ή δύο λεπτά.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη (7-8 φορές).