25 Φεβρουαρίου 2024 | 08:00
Υλικά
- 175 γρ. αλεύρι
- 3 μεγάλα αυγά
- 450 ml. γάλα
- Λίγο βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σπάστε τα αυγά μέσα στο μπολ με το αλεύρι, προσθέστε το μισό γάλα, μια πρέζα αλάτι και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο, παχύρρευστο μείγμα.
- Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, χτυπήστε ξανά με το σύρμα και, έπειτα, αφήστε το στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε λίγο λάδι και σκουπίστε την περίσσεια με χαρτί κουζίνας.
- Όταν το τηγάνι ζεσταθεί, προσθέστε αρκετή ζύμη ώστε να καλύψει την επιφάνεια – η κρέπα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτή.
- Όταν οι άκρες ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα του τηγανιού, κουνήστε το για να δείτε αν η κρέπα ξεκολλάει εύκολα και αν έχει ροδίσει στην κάτω πλευρά.
- Αναποδογυρίστε και ψήστε την άλλη πλευρά για ένα ή δύο λεπτά.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη (7-8 φορές).