Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 75 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
  • 125ml βουτυρόγαλα (προσθέστε 1 κ.γ. χυμό λεμονιού στο γάλα και αφήστε το για 20 λεπτά)
  • 50 γρ. πεκάν, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ºC. Στρώστε μια φόρμα για μάφιν με 12 τρύπες με θήκες – χάρτινες ή σιλικόνης.
  • Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη ζάχαρη άχνη μαζί με μια πρέζα αλάτι.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά, τις πολτοποιημένες μπανάνες και το βουτυρόγαλα.
  • Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και ρίξτε μέσα τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και σκορπίστε μέσα τα ψιλοκομμένα πεκάν.
  • Βάλτε το μείγμα με κουτάλι στις θήκες για μάφιν. Βάλτε από πάνω μισά καρύδια πεκάν και ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.