Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 χοντρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κονσέρβες 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 3 κ.σ. ντοματοπολτός
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μικρό μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με μια πρέζα αλάτι για 12-15 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  • Προσθέστε το σκόρδο.
  • Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και πολτοποιήστε τις μαζί με τη δάφνη, τη ρίγανη και τη ζάχαρη.
  • Μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράζετε, χωρίς κάλυμμα, για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνετε.
  • Για πιο λεία υφή χτυπήστε με ένα ραβδομπλέντερ.