Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 χοντρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κονσέρβες 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 3 κ.σ. ντοματοπολτός
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 μικρό μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με μια πρέζα αλάτι για 12-15 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
- Προσθέστε το σκόρδο.
- Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και πολτοποιήστε τις μαζί με τη δάφνη, τη ρίγανη και τη ζάχαρη.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράζετε, χωρίς κάλυμμα, για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνετε.
- Για πιο λεία υφή χτυπήστε με ένα ραβδομπλέντερ.